Garmin Zũmo 595LM Travel Edition, gekocht bij Coolblue voor €599,=

Snelle levering.
Eerste indruk: zware doos. Compleet met mount, etcetera. Goede indruk.

Andere mount, dus opnieuw monteren.
De bedrading van de mount zal dan wel ip6 zijn, maar het is een ontzettend dikke tros die zich halverwege splitst in 3 audio-stekkers, 2 voedingstekkers en 1 lange USB stekker met een klepje dat steeds zomaar los floept.
Mooi en compleet goed bedacht, maar fout uitgevoerd. Bovendien zijn de uiteinden van de rode en zwarte draad afgesoldeerd met tin. Niet handig. Iedere electro knutselaar weet dat tin gaat vloeien onder druk; dus knijp je hier stekkertjes aan? Let dan heel goed op en soldeer ze nadien nogmaals goed af.
Kabel komt aan de zijkant uit de mount en steekt lelijk uit. Waarom niet aan de achterkant of waarom niet met een stekker? Dat zou bovendien opties geven voor andere dradensets.

Dan het werken met de Garmin:
Het pairen met de Sena SC headset gaat goed, maar onthouden is zeer moeizaam. Uiteindelijk krijg ik hem zo dat  hij hem ook onthoudt.
Gekoppeld aan de USB voeding (want de Garmin loopt ZEER SNEL leeg), valt hij steeds zomaar uit. Krakkemikkig contactje voor de micro USB aansluiting. Erg slecht. Ziet er ook gammel en scheef uit !

Met de Zumo 550 kon ik mooi audio/muziek afspelen zo vanaf de mobiel. Met deze gaat dat niet. Je moet per sé met spotify of zoiets. Waarom kan ik niet gewoon muziek afspelen ??
Of doe ik iets verkeerd?
Verder kraakt en knarst het geluid ook regelmatig in de headset. Was met de 550 niet het geval.
Ik kan ook niet de mobiel tegelijkertijd pairen met de headset én met de Zumo. Het is slechts 1 van de 2. Dat was met de 550 ook geen probleem.

Ik twijfel erg of ik dit ding niet terug moet sturen….
Ook vind ik het grafische deel er erg slecht uit zien.
Hij start dan wel weer lekker snel op, dat wel.
Eerst nog maar eens goed testen.

Inladen van routes is erg ingewikkeld. Moet als track gebruiken. Als je de route start, dan wil hij naar het begin of het eind navigeren. Erg onduidelijk. Als je de verkeerde kiest, ga je gewoon de verkeerde kant op.Het best is dus het startpunt een eind van je thuisplaats weg laten beginnen en daar dan heen navigeren.

Het uploaden van een route via de Garmin App werkt dus lekker (nog) niet met de 595.
Dus het moet met een USB kabeltje. Je zet de gemaakte route dan als 1.1 GPX in de map …. GPX
Kabeltje losmaken, opstarten en hij vindt een nieuwe route. Die importeren. Dan moet je naar Apps > Sporen > scroll naar de zojuist geïmporteerde > Bahco-icon aanklikken > Converteer naar reis.
Ga dan naar: Reisplanner > en daar is je correcte route.
Geen idee waarom hij dat default zo niet doet. Achterlijk gewoon.

Waarom valt hij na een paar minuten steeds al uit? Alle verbindingen weer verbroken en zo. irritant

Het valt op dat tijdens het afspelen van MP3 het scherm lichtjes knippert. Is dat normaal? Dacht het niet !!
Verder is hij al 2x gecrashed bij het in de motorsteun plaatsen. Dan helpt alleen uitschakelen door aan-knop lang ingedrukt te houden.
De bandendruk sensor heeft vaak moeite om te verbinden.

Garmin bandenspanning meetsysteem. Bij Garmin.nl besteld €99,99

Snelle levering.
Echter, in het doosje zit maar 1 ding voor 1 band. Ik kreeg op de site een andere indruk.
Doosje openen: meteen valt het batterijtje eruit en zoeken. Gelukkig snel terug gevonden.
Garmin roept iets over een sticker op het dopje plakken. In het voorbeeld zitten er mooie Garmin stickers op met een nummer.
In het doosje tref ik echter niets aan. Geen stickers dus. Hoeft van mij ook niet, want voor mij is de voorband nummer 1 en achter is nummer 2.
Installatie:
simpel. Op de Garmin naar de App > Bandenspanning.
Dan batterijtje erin doen en op het ventiel schroeven. Hij gaat intussen pairen en ziet hem staan. Configureren, klaar.
Eerst testen, alvorens ik een tweede bestel.
Connecten met de sensor gaat moeilijk bij opstarten van de Garmin. Soms kan hij hem zelfs niet zien en klaagt hij over batterij. Zit de batterij wel vol ?
Maar eens nieuwe kopen.
De batterij gaf aan: 2,87Volt. Een nieuwe heeft meer dan 3. Na plaatsen nieuwe, is ook het probleem verdwenen. Mooi is dat zeg.

Menu